Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Το πρώτο μας πάρτυ!

Ήρθε επιτέλους αυτή η μέρα του χρόνου. Αυτή που τα θυμάσαι όλα σαν να μην πέρασε μια μέρα. Που ξαναγυρίζεις πίσω και δεν πιστεύεις ότι πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια γιατί ακόμη στα ντουλάπια της κουζίνας κυκλοφορούν μπιμπερόν, στα συρτάρια υπάρχουν ξεχασμένα ζιπουνάκια, γιατί είπες θα το φορέσει σε μια κούκλα της και εσύ ακόμη την παίρνεις αγκαλιά για να μην ακουμπήσουν οι καθαρές πατούσες της στο πάτωμα και λερωθούν...

Κι εκείνη όμως περιμένει αυτήν την μέρα με λαχτάρα. Μια λαχτάρα που δε μοιάζει σε τίποτε με τη δική σου. Ξέρει πως είναι η δική της ξεχωριστή ημέρα και πως όλα θα της χαριστούν απλώχερα.

Όλο τον χρόνο συζητάμε για το πάρτι των γενεθλιών. Πως θα είναι , που θα γίνει, ποιοι θα έρθουν, τι θα της φέρουν...Δεν μπορούσα να κάνω πίσω. Ακόμη και αν το budget μας ήταν πολύ περιορισμένο.
Έτσι διαλέξαμε να κάνουμε το πάρτυ μας σε μια πανέμορφη αυλή στην καρδιά της Αθήνας. Στον υπέροχο κήπο του κτιρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων
 


Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων
Βοηθάει φυσικά το γεγονός ότι τα γενέθλια μας πέφτουν στην αρχή του καλοκαιριού κι ως συνήθως ο καιρός ενδείκνυται για ανοιχτούς χώρους. Ωστόσο εφέτος η μέρα μας ξεκίνησε με καταρακτώδη βροχή !!!

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων
 
Η μόνη μου σκέψη να σταματήσει κάποια στιγμή η βροχή και να προλάβουν να στεγνώσουν οι χώροι του κήπου διαφορετικά θα βουτηχτούμε στις λάσπες! Ευτυχώς έτσι κι έγινε.

Οι προετοιμασίες μας λοιπόν διήρκεσαν καμία εβδομάδα κι αυτό γιατί δεν υπήρχε από πλευράς μου πολύς χρόνος κι έτσι πήγα σε ασφαλείς λύσεις:

1. Το θέμα του πάρτυ
Το θέμα του πάρτυ μας ήταν οι αγαπημένες της νεράιδες οι Winx (έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές!)
Δυστυχώς όμως επειδή ίσως είναι παλιές πολύ δύσκολα βρίσκεις έτοιμη διασκόσμηση με το σχετικό θέμα οπότε τα φτιάξαμε όλα μόνες μας. Ούτε αυτοκόλλητα δεν μπόρεσα να βρω.

2. Η πρόσκληση
Εδώ μας βοήθησε το Microsoft Publisher καθότι η μαμά είναι παιδί της Microsoft και παλιομοδίτισσα. Χρησιμοποίησα ένα έτοιμο template που τροποποίησα προσθέτωντας τα δικά μου χαρακτηριστικά.
Η πρόσκληση
Η πρόσκληση

Η πρόσκληση




3. Τα εδέσματα

Επειδή είχαμε καλέσει όλη την τάξη μας ήτοι 18 παιδιά + 10 φίλους έξτρα από συγγενικό και φιλικό περιβάλλον έπρεπε να σκεφτώ πως να φτιάξω σνακς για 28 παιδιά συνοδευόμενα τουλάχιστον από ένα γονέα σύνολο περί τα 60 άτομα και πλέον. Έτσι δεν πήγα σε νέες συνταγές με παρακινδυνευμένο αποτέλεσμα κι επέλεξα την safe λύση τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, λουκανικοπιτάκια και μπόμπες ζαμπόν -τυρί. Πήρα έτοιμα γνωστής εταιρείας και τα έψησα στο σπίτι. Τις μπόμπες μου τις έφτιαξε το ζαχαροπλαστείο Χατζηνάσιος που μου έφτιαξε και την τούρτα. 

Ο μπουφές

Αντι για σαλάτα είχα κόψει μπαστουνάκια από αγγουράκια και καρότα και είχα φτιάξει και 2 ντιπ.Το ένα με κάπαρη και σκόρδο (συνταγή της πεθεράς μου που την αποκαλούμε "πράσινη" γιατί αλέθεις στο multi την κάπαρη και παίρνει ένα ωραίο πράσινο χρώμα)  και ένα ντιπ με γιαούρτη και κρεμυδόσουπα βλέπε συνταγή εδώ. Τα συνόδεψα με μικρά κρίθινα παξιμαδάκια ώστε να μπορούν οι ενήλικες να φτιάξουν κάτι σαν ντάκο βάζοντας μια κουταλιά πάνω στο παξιμαδάκι τους ή να βουτήξουν τα λαχανικά τους ενώ για τα παιδιά τα σέρβιρα συνοδευτικά στα πιατάκια τους. (Σ.Σ. έγιναν ανάρπαστα!)

Για κάτι πιο κυρίως έφτιαξα κεφτεδάκια τα οποία πέρασα σε καλαμάκια μαζί με τυρί ένταμ και τοματίνια
Meetballs Souvlaki

και τέλος συνοδευτικά έκανα μια τεράστια γαβάθα ποπ-κορν που το σέρβιρα στα παιδάκια με μία μικρή σέσουλα μέσα σε μεγάλα πλαστικά ποτήρια. 

Pop-Corn

Επιπλέον της τούρτας μας είχα φτιάξει cupcakes διακοσμημένα με γλάσο.

Cup cakes

 4. Η απασχόληση

Επειδή περίμενα περίπου 30 παιδάκια τα οποία δεν θα γνωρίζονταν και όλα μεταξύ τους φώναξα τον καλό φίλο και συνεργάτη μου Μανώλη Ματθαίου ο οποίος εκτός από ηθοποιός είναι και παιδαγωγός και διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και κατασκηνώσεις εδώ και πολλά χρόνια και έχει τεράστια γκάμα παιχνιδιών αλλά και μεγάλη εμπειρία. Γι αυτόν 30 παιδιά ήταν παιχνιδάκι! Έκανε μαζί τους υπέροχα παιχνίδια όπως τον μαρμαρωμένο βασιλιά, τα δάκρυα του πρίγκηπα της Ραπουνζέλ, τις μουσικές πατούσες και τόσα άλλα που δε θυμάμαι. Δεν έχω δει παιδιά να παίζουν τόσο πολύ σε πάρτυ! Οι περισσότεροι γονείς είχαν σηκωθεί και παρακολουθούσαν κι εκείνοι. Στο τέλος τους έκανε και μπαλονοκατασκευές κι έμειναν όλοι ικανοποιημένοι.

Οι μουσικές πατούσες


Οι μουσικές πατούσες

Μπαλονοκατασκευές

5. Η τούρτα
Έφτασε η μαγική ώρα που περιμένει κάθε παιδί στο πάρτυ του! Η τούρτα! Και η δική μας τούρτα φέτος ήταν υπερπαραγωγή!!! Αν δεν ήταν το ζαχαροπλαστείο Χατζηνάσιος και ο φίλος μου ο Μπάμπης που είναι τεχνίτης πρώτης δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να έχουμε αυτήν την τούρτα! Του έδειξα απλά μια φωτογραφία και κατάλαβε αμέσως τι ήθελα. Το μόνο που έκανα εγώ για να μεταμορφώσω την τούρτα μας σε Winx ήταν να τυπώσω στον εκτυπωτή μία φιγούρα winx διπλής όψης και να την καρφιτσώσω στην κορφή της τούρτας μας.

Η τούρτα μας


6. Τα δωράκια για τους φίλους μας.

Σαν γνήσια crafter δεν θα μπορούσα να μην φτιάξω κάτι για να ευχαριστήσω τους φίλους μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Έτσι τους κατασκεύσα ένα μαγνητάκι από μανταλάκι σε αεροπλανάκι για το αγόρια και σε φτερά bloom για τα κορίτσια στα οποία προσέθεσα καραμελίτσες τύπου smarties.

Ο παππούς επί τω έργω

Αεροπλανάκια-μαγνητάκια
Φτερά Winx-μαγνητάκια
Φτερά Winx - μαγνητάκια
Τα συσκεύασα σε σακουλάκια και με ένα ροζ ή μπλε αυτοκολλητάκι ξεχωρίζαμε τα κοριτσίστικα από τα αγορίστικα.

Τα δωράκια μας

Οι αναποδιές
Όπως σε όλα τα πράγματα ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% οργανωμένος και να μην σου προκύψει τίποτα. Εμένα μου προέκυψαν τα δύο πιο αναπάντεχα:
α) Τα κεράκια. Που είναι τα κεράκια οέο;;;; Την ώρα που βγάζουμε την τούρτα υπερπαραγωγή και τα παιδάκια είναι μαζεμένα γύρω από την τούρτα  και φωνάζουν "Τού-ρτα τού-ρτα" ρυθμικά κάποιος μου κάνει την μαγική ερώτηση. Φέρε τα κεράκια να τα ανάψουμε. Τα κεράκια; Ποια κεράκια; Δε θυμάμαι να πήρα κεράκια! Ο μερντ! Που λένε και οι Γάλλοι! Τι να κάνω. Που να βρω κεράκια 8:30 η ώρα στην καρδιά του Θησείου που είναι τίγκα στην καφετέρια και στα εστιατόρια κι ούτε ένα ζαχαροπλαστείο ή μίνι μάρκετ σε ακτίνα μισού χιλιομέτρου! Τελικά δανειστήκαμε ένα ρεσώ και ανάψαμε αυτό. Ευτυχώς λίγο τα πείραξε τα παιδάκια.
β) Τα πιατάκια. Που είναι τα πιατάκια οέο;;;;;Για κάποιον ανεξήγητο λόγο που δεν έχω εξηγήσει ακόμη, χάθηκε μια ολόκληρη τσάντα με χάρτινα πιατάκια που προορίζονταν για να σερβίρω την τούρτα. Ναι αυτήν την τούρτα που ορφάνεψε από κεράκια! Για να μην χάνω χρόνο λοιπόν όπως με τα κεράκια καβάλησα το αυτοκίνητο και άρχισα να ψάχνω σαν τρελή μίνι μάρκετ μέσα στη νύχτα στο Μεταξουργείο που να πουλάει πλαστικά πιατάκια κι έφτασα μέχρι την πλατεία Καραϊσκάκη για να βρω! Μην πω πόσο είχαν ξελιγωθεί τα παιδάκια μέχρι να γυρίσω! Γι αυτό είναι σωτήριος ένας ανιματέρ. Ο καλός μου ο Μανώλης έκανε και 1 ώρα πρόγραμμα παραπάνω για να με σώσει και να καλύψει το κενό!
 
Επιμύθιο
Όταν κάνετε πάρτυ εκτός σπιτιού και σε άγνωστο χώρο φροντίστε να μην έχετε ξεχάσει τίποτα!!!!


...Τέλος παραμυθιού, καλημέρα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :