Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Μάρτης, Άνοιξη και οργανώνουμε τη Βάπτιση!

Μήνας Μάρτης! Μήνας Άνοιξης! Μήνας των γενεθλίων μου! Αισίως 43 σήμερα through thick and thin αλλά ευγνώμων για την ζωή μου! Και φυσικά μήνας προγραμματισμού για όλες τις ανοιξοκαλοκαιριάτικες εκδηλώσεις μας και κυρίως τις επερχόμενες βαπτίσεις των μικρών ζουμπουρλών μωρών μας! Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσω δυο βαφτίσεις που έκανα την διακόσμησή τους. Η μία στο αγαπημένο νησί της Σκιάθου και η άλλη στην δική μας γειτονιά στην Κυψέλη. Ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι οπότε καλύπτουμε και τα δύο φύλα.

Σήμερα θα σας δείξω βήμα-βήμα την βάφτιση από το κοριτσάκι μας τη Ευαγγελία.
Μπομπονιέρες


Στη βάφτιση της Ευαγγελίας μας καθώς τυγχάνει και ανηψούλα μου ξεκινήσαμε πρώτα απ' όλα με τις μπομπονιέρες. Ήταν και ο παράγοντας που καθόρισε και την υπόλοιπη διακόσμηση. Προσπαθήσαμε να βρούμε κάτι που να είναι όμορφο και χρηστικό και έτσι καταλήξαμε σε αυτή την ιδιαίτερη κρεμαστρούλα.



Ξύλινη Κρεμάστρα
Η συγκεκριμένη κρεμαστρούλα έχει πολύ ανθεκτικό γάντζο και είναι πολύ καλά στερεωμένος. Έτσι μπορεί να σηκώσει βάρος αντίθετα με πολλές παιδικές κρεμάστρες του εμπορίου που διαλύονται αμέσως. Επίσης έβγαινε σε πολλά ωραία παλ χρωματάκια και έτσι είχαμε και ποικιλία. Τα κουφέτα τυλίχτηκαν σε μεταξώχαρτο και δέθηκαν μαζί με το γάντζο οπότε η κρεμάστρα έμοιαζε να αναδύεται μέσα από την μπομπονιέρα. Απέξω μπήκε πουά υφασματάκι ροζ το οποίο το πουλούσαν ως ράνερ σε ρολό. Το 'κοψα σε τετράγωνα κομμάτια και το έδεσα με κορδόνι ροζ και φούξια κορδελίτσα.




Μετά ακολούθησαν τα στοιχεία της διακόσμησης που θα έμπαιναν στην εκκλησία και αργότερα στο τραπέζι. Έφτιαξα 4 διαφορετικά στεφάνια από τούλι, το ίδιο κορδονάκι της μπομπονιέρας όμως σε πιο μεγάλο νούμερο και το κάθε ένα από αυτά με διαφορετικά στοιχεία. 


Στεφάνι με τούλι.
Διακόσμηση εισόδου

Στη συνέχεια έφτιαξα μικρές διακοσμητικές σκαλίτσες από κανέλα και κορδόνι που στολίστηκε με μεταξώχαρτο, αστερίες και μπεμπέ λεπτομέρειες. Τις κρεμάσαμε και στο τραπέζι με τις μπομπονιέρες και τα κεράσματα και αργότερα στο τραπέζι.

Διακοσμητικές σκαλίτσες από κανέλες.



Διακοσμητική σκάλα από κανέλες.



Στο τραπέζι των κερασμάτων τοποθέτησα ζαχαρωτά (marshmallows) μέσα σε μία γυάλα σπιτάκι, γλειφιτζούρια σε κουβαδάκι μεταλλικό και μερικά ακόμη κουφέτα σε μικρό καλαθάκι.


Κεράσματα




Έξτρα κουφέτα-κέρασμα


Στην κολυμβήθρα έδεσα τούλι με κορδόνι, κορδέλες και αστερίες ενώ και στη λαμπάδα είπαμε στη νονά μας απλά να είναι σε χρωματισμούς ροζ, προσέθεσα μερικούς αστερίες στο τούλι της για να δένει με την όλη διακόσμηση.

Διακόσμηση κολυμπήθρας.

Η Λαμπάδα.
Τα βαπτιστικά ρουχαλάκια.

Και για να δώσουμε μια πιο πρωτότυπη και ρομαντική διάθεση τα βαφτιστικά ρουχαλάκια κρεμάστηκαν μέσα σε αυτό το πανέμορφο φανάρι δαπέδου.

Για το τραπέζι εκτός από τα υπάρχοντα διακοσμητικά στοιχεία που τα μεταφέραμε στο χώρο έφτιαξα ένα banner από σημαιάκια λινάτσας όπου επάνω τους με το κορδόνι έγραψα τα δύο ονόματα της μικρής και κρεμάστηκε στην αίθουσα πάνω από το τραπέζι της οικογένειας. (Δυστυχώς δεν έχω κοντινή φωτογραφία).


 Banner με το όνομα της μικρούλας


Στα τραπέζια μπήκαν ράνερ και κορδέλες καθώς και αστερίες και μικρά καραβάκια που έγραφαν επάνω το όνομα του παιδιού.




Στην είσοδο του χώρου εστίασης βάλαμε ένα τραπεζάκι με το βιβλίο των ευχών. Δεν είναι η πιο χαρακτηριστική φωτογραφία αφού αργότερα προστέθηκε πάνω στο τραπέζι το οποίο ντύθηκε με γάζα λευκή  και 2 φιόγκους από μεταξώχαρτο και η γυάλα με τα ζαχαρωτά και τα γλειφιτζούρια. 




Η συνολική άποψη του χώρου έμοιαζε κάπως έτσι.



Δυστυχώς δεν έχω περισσότερες φωτογραφίες αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω ότι πήρατε μια ιδέα από την όλη ατμόσφαιρα.

Ξεκινήστε λοιπόν από τώρα κι εσείς να σχεδιάζεται την επικείμενη βάπτιση του μικρού σας γιατί υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε!

Καλή επιτυχία!


Υ.Γ. Περιμένω με χαρά τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :