Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Αλμυρά κέικ σε ατομικά φορμάκια





Υλικά:


  • 200 γρ. βούτυρο 
  • 200 γρ. γιαούρτι 10% λιπαρά
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλυτζάνι τυρί φέτα θρυματισμένη με ένα πηρούνι
  • 1 φλυτζάνι τυρί ρεγγάτο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
  • 3 αβγά
  • πιπέρι

Εκτέλεση:


  1. Χτυπάμε πρώτα στο μίξερ το βούτυρο και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  2. Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, τα τυριά και το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε πιπεράκι.
  3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με ατομικά κεικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά μέχρι να έχουν ροδοκοκκινίσει καλά.




Για να βγουν ωραία και φουσκωτά όπως φαίνονται στη φωτόγραφία πρέπει να γεμίσουμε τα φορμάκια μέχρι επάνω. Επίσης μην επιχειρήσετε να βάλετε τα χαρτάκια μέσα στα φορμάκια και να τα ψήσετε μαζί γιατί θα κολλήσει το μίγμα στα χαρτάκια και μετά δεν θα "ξεφλουδίζονται". Αφού τα ξεφορμάρετε προσθέστε τους μετά τα χαρτάκια για να μπορείτε να τα πιάσετε με ευκολία.

Καλή επιτυχία!
Δημοσίευση σχολίου