Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Σπάγγος & Χαολίτης! Τι να σημαίνουν όλα αυτά;

Ο Μάϊος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ να τον προϋπαντήσουμε παιδιά στην...εκκλησιά! Γιατί οι βαπτίσεις των ανοιξιάτικων μωρών είναι εδώ και δεν πρέπει να μείνει κανένα παραπονεμένο!

Στις 16 Μαίου μια γλυκιά μανούλα γίνεται για πρώτη φορά νονά! Έβαλα λοιπόν τα δυνατά μου για να φτιάξω τα πιο "φυσικά" μαρτυρικά! Σπάγγος, ξύλο, Χαολίτης και λίγη έμπνευση δέθηκαν σε ένα όμορφο βραχιολάκι. 

Μαρτυρικά από σπάγγο και χαολίτη.
Ξέρετε για τον Χαολίτη; Ούτε κι εγώ μεχρι που τον ανακάλυψα! Είναι ημιπολύτιμος λίθος και έχει όπως πιστεύεται τις ακόλουθες ιδιότητες:

Είναι συνδεδεμένος με την εσωτερική αφύπνιση, τη δημιουργικότητα και την καλυτέρευση των λεπτοφυών αισθημάτων μας. Δίνει γερές βάσεις στον χαρακτήρα και αίσθηση αξιοπρέπειας και ενθαρρύνει τις θετικές κατευθύνσεις του ανθρώπου. Διώχνει τον θυμό, την μνησικακία, τον εγωισμό και δίνει το έναυσμα σε κάποιον να ψάξει απαντήσεις μέσα του, βοηθάει στην επικοινωνία και στη μετουσίωση των αρνητικών συναισθημάτων. Μειώνει την τάση των ανθρώπων να περνάνε τα πάντα από τη λογική και το μυαλό, ενισχύει τη θετική συμπεριφορά απέναντι στην αγένεια και προσβλητικότητα και είναι ιδανικός για όσους έχουν την τάση να χρονοτριβούν.
Είναι πέτρα ηρεμίας, βοηθάει στον ύπνο και καλμάρει το υπερδραστήριο μυαλό, διώχνει την αϋπνία και απελευθερώνει το άγχος.
Πήρε το όνομά του από τον Henry How που το ανακάλυψε τον 19ο αιώνα στη Σκωτία. (Πηγή)

Ενθουσιάστηκα λοιπόν! Αν όλα αυτά έχουν έστω και μια δόση αλήθειας θα συνοδεύσουν τόσο ταιριαστά το νεοφώτιστο μωράκι! 

Μέχρι την επόμενη φορά...


Δεν υπάρχουν σχόλια :