Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Easy sewing tutorial No.1- Τσαντούλα σταμπωτή!

Επιτέλους ήρθε η ώρα να δημοσιεύσω το πρώτο μου tutorial! Το πρώτο μου εύκολο μαθηματάκι ραπτικής! Έχω δύο στόχους στο μυαλό μου. Πρώτον να καταφέρω να σας εμπνεύσω να ξεκινήσετε κι εσείς την ραπτική και δεύτερον να καταφέρω να είμαι αρκετά επεξηγηματική ώστε να μην αφήσω απορίες και γκρίζες ζώνες. Αν δεν τα καταφέρω σε κανέναν από τους δύο στόχους απλά συγχωρέστε με αλλά είμαι πρωτάρα. Υπόσχομαι όμως να προσπαθήσω περισσότερο την επόμενη φορά και σε αυτό θα με βοηθήσουν πολύ τα σχόλιά σας γι αυτό περιμένω με αγωνία να μου γράψετε!

Λοιπόν ξεκινάμε!

Τσαντούλα με στάμπα φτιαγμένη από πατάτα ή μήλο για δωράκι στη δασκάλα μας.




Υλικά:
  • Ύφασμα κάμπωτο (το βρήκα σε τιμή €3 το μέτρο και φάρδος 1,60μ.)
  • Ύφασμα βαμβακερό χρωματιστό (€4 το μέτρο και φάρδος 2,40μ.ειδικό για σεντόνια)
  •  Κλωστή άσπρη και κλωστή χρωματιστή
  • Μία πατάτα
  • Χρώμα για ύφασμα

 Εκτέλεσις:         

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Το πρώτο μας πάρτυ!

Ήρθε επιτέλους αυτή η μέρα του χρόνου. Αυτή που τα θυμάσαι όλα σαν να μην πέρασε μια μέρα. Που ξαναγυρίζεις πίσω και δεν πιστεύεις ότι πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια γιατί ακόμη στα ντουλάπια της κουζίνας κυκλοφορούν μπιμπερόν, στα συρτάρια υπάρχουν ξεχασμένα ζιπουνάκια, γιατί είπες θα το φορέσει σε μια κούκλα της και εσύ ακόμη την παίρνεις αγκαλιά για να μην ακουμπήσουν οι καθαρές πατούσες της στο πάτωμα και λερωθούν...

Κι εκείνη όμως περιμένει αυτήν την μέρα με λαχτάρα. Μια λαχτάρα που δε μοιάζει σε τίποτε με τη δική σου. Ξέρει πως είναι η δική της ξεχωριστή ημέρα και πως όλα θα της χαριστούν απλώχερα.

Όλο τον χρόνο συζητάμε για το πάρτι των γενεθλιών. Πως θα είναι , που θα γίνει, ποιοι θα έρθουν, τι θα της φέρουν...Δεν μπορούσα να κάνω πίσω. Ακόμη και αν το budget μας ήταν πολύ περιορισμένο.
Έτσι διαλέξαμε να κάνουμε το πάρτυ μας σε μια πανέμορφη αυλή στην καρδιά της Αθήνας. Στον υπέροχο κήπο του κτιρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων