Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Ας τους κάνουμε να νιώσουν ξεχωριστοί!

Το Πάσχα είναι προ των πυλών και είμαι σίγουρη ότι σας έχει περάσει από το μυαλό αν θα έπρεπε να προσφέρετε κάτι στον δάσκαλο ή τη δασκάλα του παιδιού σας.
Μπορεί να έχουμε ήδη κάνει κάποια τέτοια κίνηση στο παρελθόν και να μην το θεωρούμε απαραίτητο κάθε φορά να δίνουμε και κάτι.

Σκεφθείτε όμως το εξής: Ο δάσκαλος/α των παιδιών μας ίσως έχει κι αυτός δικά του παιδιά. Ένα, δύο ή και περισσότερα. Ίσως τα μεγαλώνει μόνος/η ή και μπορεί να παλεύει για την υγεία τους. 

Ωστόσο εμείς απαιτούμε και θέλουμε μέσα στην τάξη και "εν ώρα υπηρεσίας" να είναι άψογος! Να αφήνει τα όποια θέματά του έξω από την πόρτα του σχολείου και τότε τα δικά μας παιδιά να γίνονται "δικά του"! Να χειρίζεται το κάθε παιδί ιδιαίτερα ως μία ιδιαίτερη προσωπικότητα κι ας έχει από 20 έως 30 τέτοιες "προσωπικότητες" μέσα στην τάξη. Το δικό μας παιδί είναι και πρέπει να είναι ξεχωριστό!

Ίσως τις γιορτινές αυτές μέρες είναι η ευκαιρία να τον κάνουμε να νιώσει κι αυτός/η ξεχωριστός/η και να δείξουμε κι εμείς διάθεση καλής συνεργασίας προσφέροντάς του ένα μικρό "δωράκι". 

Γι αυτό το λόγο ετοίμασα και φέτος μερικά χειροποίητα πασχαλινά διακοσμητικά. 

Η προσφορά άλλωστε ζεσταίνει τις καρδιές ...


Δημοσίευση σχολίου